Банкеръ Daily

Новини

ПРАВИТЕЛСТВОТО С НОВА ОФЕРТА ЗА ПРОСВЕТАТА

Правителството има нова готова оферта за българското образование. Това заяви лидерът на КНСБ д-р Желязко Христво след среща на синдикатите с министрите на финансите, на икономиката и енергетиката и на труда и социалната политика и председателят на бюджетната комисия Румен Овчаров. Добрата новина е, че за наука към сегашните 20 млн. лв. ще има почти трикратно увеличение и те ще достигнат до 60 млн. лв. Лошата вест е, че в разчетите за Бюджет 2008 правителството е планирало за образование едва 4,1% от Брутния вътрешен продукт, каза още Желязко Христов. Това е крайно недостатъчно, коментира лидерът на КНСБ. Въпросът за увеличаването на учителските заплати не е бил обсъждан.
Защита на доходите до 430 лева при облагане с плосък данък е заложено в параметри на макрорамката на бюджет 2008, която обсъдиха още участващите в срещата. Според разчетите, инфлация ще бъде 6.9%, а пенсиите ще нарастнат с 6-7%,
Остават в сила нормативно признатите разходи за изчисляване на годишния данък върху доходите, а пенсиите ще индексират по швейцарското правило, съгласно ръста на инфлацията и ръста на средния осигурителен доход.

Facebook logo
Бъдете с нас и във