Банкеръ Daily

Новини

Правителството прие Правилник за структурата, организацията и реда за използване на Националната гвардейска част

Правителството одобри нов правилник за структурата, организацията и реда за използване на Националната гвардейска част (НГЧ). Приемането на документа се налага от одобрения от Народното събрание Закон за отбраната и въоръжените сили на Република България.
Предвижда се представителното военно формирование в състава на въоръжените сили да бъде подчинено на министъра на отбраната.
Структурата на НГЧ включва командване, щаб, представителни и обслужващи подразделения. Като представителни подразделения на Националната гвардейска част се определят Гвардейският батальон, Гвардейският смесен батальон, Гвардейският представителен духов оркестър, както и Представителният ансамбъл на Въоръжените сили. НГЧ ще се представлява от командир, който е пряк началник на целия личен състав.
Правилникът урежда и реда за използването на Националната гвардейска част. Тя участва в провеждането на официални церемонии на територията на страната и при покана от чужбина, организирани по реда и при условията на законите за държавния протокол и за отбраната и въоръжените сили. Участието в официални церемонии ще става с разрешение на министъра на отбраната, предвиждат още промените в документа.
С постановлението се отменя предишният правилник, приет през 2001 година.

Facebook logo
Бъдете с нас и във