Банкеръ Daily

Новини

Правителството предлага проф. Минчо Минчев да бъде награден с орден „Стара Планина

Правителството предлага на президента проф. Минчо Минчев да бъде награден с орден „Стара Планина за изключително големите му заслуги в областта на културата.
Проф Минчо Николаев Минчев е роден на 17 септември 1950 г. и на тази дата през 2010 г. се навършват 60 години от рождението му. Завършва Националното музикално училище „Любомир Пипков - София, като ученик на проф. Емил Камиларов. Продължава висшето си образование в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров, отново в класа на проф. Емил Камиларов.
Минчев специализира цигулка при прочутия цигулков педагог Ифра Нийман.
Той е солист на световноизвестни оркестри като: Лондонската кралска филхармония, Амстердамския симфоничен оркестър, Филхармонията на Санкт Петербург, Дрезденската филхармония, Женевския радиоцентър, Букурещката филхармония, Атинската филхармония и много други.
Репертоарът на проф. Минчо Минчев е огромен и разнообразен. Той изпълнява най-сложните и значими произведения на българската и световната класика.
Провежда Майсторски класове в София, Варна, Русе, Габрово и Аркутино.
Носител е на множество български и чуждестранни награди. Печели три първи награди на конкурса „Карл Флеш в Лондон. Лауреат е на авторитетните международни конкурси „Виенявски-Полша и „Паганини - Италия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във