Банкеръ Daily

Новини

Правителството отпуска още 150 млн. лева в бюджета за национални доплащания за 2010 г

Министър-председателят Бойко Борисов и министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов обсъдиха днес с членовете на Управителния съвет на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) размера на Националните доплащания към директните плащания на единица площ, заложен в рамката на Бюджет 2010 г., съобщиха от правителствената информационна служба. По време на срещата премиерът Борисов информира гостите си, че правителството ще отпусне допълнително 150 млн. лева върху вече заложените в бюджета за следващата година 100 млн. лева и така общата сума за национални доплащания, които ще се извършат от 01.12. 2010 г., ще нарасне до 250 млн.лева.
„Наследихме огромен бюджетен дефицит, предишното правителство е сключило договори за 1,5 млрд. лева и сега ние трябва да търсим начини и средства да ги плащаме. По-труден период за държавата през последните 20 години не е имало”, заяви Бойко Борисов.
Пред министър-председателя и министъра на земеделието и храните председателят на УС на НАЗ Радослав Христов представи искането на асоциацията за общо 300 млн. лева национални доплащания към директните плащания на единица площ за следващата година, от които 230 млн. лева да са за нуждите на зърнопроизводителите, а 70 млн. лева – за животновъдите в България.
Разговорите за възможностите за осигуряване на още 50 млн. лева ще продължат със срещи с вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков и с членовете на Комисията по земеделие и гори към Народното събрание. По време на срещата премиерът Борисов подчерта, че балансираният бюджет е основна гаранция за влизането на България в Еврозоната, което е сред основните приоритети на правителството.

Facebook logo
Бъдете с нас и във