Банкеръ Daily

Новини

ПРАВИТЕЛСТВОТО ОСИГУРЯВА 7,7 МЛН. ЛВ. ЗА МАГИСТРАЛЕН ВОДОПРОВОД В АВРЕН

Правителството осигурява до 7,7 млн. лв. за изграждането на общински магистрален водопровод в Аврен. С тях ще бъде финансиран третият етап от инфраструктурата – участъкът от с. Старо Оряхово до водоем к. к. „Камчия” с дължина 10 450 метра.
Утвърдени са и проектодоговорите с община Аврен и със „Санаторно-оздравителен комплекс Камчия” ЕАД за изграждането на общинска техническа инфраструктура и за изпълнението на два инвестиционни проекта на дружеството. Те са част от мащабна програма, приета и изпълнявана от собственика на „Санаторно-оздравителен комплекс Камчия” ЕАД.
Двата проекта включват изграждането на международен детски център в община Аврен и лечебно-диагностичен, балнеологичен и образователен център към международния Санаторно-оздравителен комплекс.
В детския лагер ще бъдат инвестирани 72 млн. лв. Досега обектът е изпълнен над 60% и голяма част от центъра функционира с капацитет от 300-400 места за целогодишно настаняване. Броят на заетите сега е 125 души, като те ще се увеличат до 300 при пълен капацитет на комплекса.
39 млн. лв. ще бъдат вложени в лечебно-диагностичния център. Очаква се обектът да бъде завършен предсрочно през следващата година. В него ще работят около 280 специалисти.
За двата проекта са издадени сертификати за първи клас и клас А инвестиция по Закона за насърчаване на инвестициите. Обектите се изпълняват в община с традиционно висока безработица през последните години – над 35% по-висока от средната в страната.

Facebook logo
Бъдете с нас и във