Банкеръ Daily

Новини

ПРАВИТЕЛСТВОТО ОДОБРИ 7 ПРОЕКТА ЗА ПРОУЧВАНЕ НА ПОДЗЕМНИ БОГАТСТВА

Правителството одобри проектите на седем разрешения за проучване на подземни богатства, съобщиха от правителствената информационна служба. Те трябва да бъдат издадени от министъра на околната среда и водите. „Кимарт” ЕООД ще проучва строителни материали в площта „Ментата”. Тя е разположена в землищата на селата Дуган и Старо село, община Радомир, и е с площ 0,93 кв. км. Срокът на разрешението е 6 месеца, а очакваните инвестиции възлизат на 45 100 лв.
Строителни материали ще проучва и „МОДУС” АД в площта „Поточица”, разположена в землищата на с. Рабово, община Стамболово, и с. Поточица, община Крумовград. За срок от 1 г. дружеството ще инвестира 40 000 лв. в терена с размер 1 кв. км.
За същия период ще оперира и „Ринг” ООД в площта „Куруканара” (0,75 кв. км) в землището на гр. Каспичан, област Шумен. Финансовите средства за проучването на строителните материали ще възлизат на 36 440 лв.
70 074 лв. ще вложи „Персенк Инвест” ООД за срок от 6 м. в проучването на строителни материали в площта „Куртово Конаре”. Тя е разположена в землищата на с. Куртово Конаре и с Ново село, община Стамболийски, с. Кричим, община Кричим, и с. Исперихово, община Брацигово и е с размер 1 кв. км.
Шестмесечно разрешение за проучване на строителни материали получи и „Макстрой” ООД за площта „Долна Вереница”, която се намира в землището на с. Долна Вереница, област Монтана. В терена с размер 0,93 кв. км дружеството ще инвестира 22 350 лв.
За 18 месеца ще оперира „Нек Груп” ООД. Дружеството ще проучва скално-облицовъчни материали в площта „Алма”(0,37 кв. км), която е в землищата на с. Прогрес и с. Горско Дюлево, община Момчилград. Финансовите средства за проучванията са в размер на 47 195 лв.
Разрешение за търсене и проучване на неметални полезни изкопаеми – индустриални минерали получи „Петрургия” ЕООД. Дружеството ще работи 18 м. в площ „Калинката” (2,16 кв. км), разположена в землището на с. Върбовка, община Павликени, където ще инвестира 232 500 лв.

Facebook logo
Бъдете с нас и във