Банкеръ Daily

Новини

ПРАВИТЕЛСТВОТО ДАДЕ ИМОТ НА ХЕМУС ЕР ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА РЕМОНТНА БАЗА

Правителството одобри продажба на недвижим имот на „Летище София ЕАД на „Авиокомпания Хемус ЕР ЕАД, представляващ 39.5 идеални части (63 324 кв. м) от урегулиран поземлен имот. Той се намира в района на летищния комплекс в столицата и негови съсобственици са държавата и „Летище София” ЕАД. Теренът е предназначен за карго, кетъринг, обслужване на самолети и инженерни системи, трафопост и митница. Това съобщиха от правителствената информационна служба.
Земята ще бъде закупена за реализирането на съвместен проект с „Луфтханза техник АД – Германия . Той е за изграждане на база за осъществяване на тежки структурни и технически форми на самолети Воеing и Аirbus. Проектът е свързан с пълната реконструкция, разширение и обновление на Хангар №3, който ще бъде преоборудван по стандартите на „Луфтханза техник АД – Германия и сертифициран от Европейската агенция за авиационна безопасност, както и със създаването на множество специализирани работилници.
Комплексът ще обслужва техниката на български и чуждестранни авиокомпании, което ще осигури висок стандарт в нивото на безопасност и сигурност при опериране на територията на България. През тази година съвместното предприятие „Луфтханза техник София ООД получи сертификат за инвеститор от клас А за проекта за изграждане на база за обслужване и ремонт на самолети на летище София.
Проектът е значим и за потребителите на услуги – съвместното предприятие ще предоставя пълна гама на техническото обслужване на двата типа най-разпространени на територията на България и в света самолети, включително и техните възможно най-тежки структурни и технически форми на ремонт. Това означава, че с внедрено у нас цялостно технологично ноу-хау, включващо оборудване, системи и обучение, предоставяните услуги ще доведат и до по-голям интерес към услугите, предлагани на летище София.
За изграждането на комплекса ще бъдат открити 360 нови работни места за квалифицирани специалисти.

Facebook logo
Бъдете с нас и във