Банкеръ Daily

Новини

ПРАВИТЕЛСТВОТО ДА ПОЕМЕ ОТГОВОРНОСТТА ЗА СТАЧКАТА, ЗАЯВИ ИВАН КОСТОВ

Децата не ходят на училище вече месец. Не е имало такова нещо и в най-тъмните времена на България. Кой е виновен за това? Това попита от парламентарната трибуна по време на вота на недоверие към кабинета лидерът на ДСБ Иван Костов. Според управляващите, това са учителите, тъй като не искали да има реформа, каза Костов. Това не е вярно. Те са за реформата. Едва по две от точките те не са съгласни, а всички други 15 са ги одобрили, подчерта Костов.
За всичко това са виновни управляващите. Защото премиерът обеща, че ще отдели 5% за образование, но не го изпълни. Обеща, че заплатата на педагозите ще бъде над средната в публичния сектор. Изпълнихте ли ли ги? Не!
Защо при този безпрецедентен излишък не решихте тези проблеми, попита още лидерът на ДСБ. Как не ви бе срам да насъскате хората от останалите свери към учителите. Лъжете през цялото време и се опитвате да настроите обществото срещу най-масовата професионалана стачка в историята на България. Не се затваря една мина, а се затваря най-важната обществена функция - образованието на децата. Стачкуват интелигенти българи и то масово. Това е важно.
Кой ще поеме отговорността? Няма значение реформата, а защо децата не ходят на училище, каза още Костов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във