Банкеръ Daily

Новини

Правителствата на България и Израел ще проведат съвместно заседание в София

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху и водената от него правителствена делегация пристигат на работно посещение в България на 7 юли (четвъртък), по покана на министър-председателя Бойко Борисов. Програмата предвижда да се проведат съвместни срещи между министрите от двете държави, както и заседание на българското и израелското правителства. Предстои да бъдат подписани и двустранни споразумения в областта на икономиката.
Премиерът на Израел ще проведе среща и с президента на България Георги Първанов.
В пленарните разговори от българска страна ще участват вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков, вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, министърът на външните работи Николай Младенов, министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайко, министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.
Водената от Бенямин Нетаняху делегация включва министъра на финансите Ювал Щайниц, министъра на промишлеността, търговията и труда Шалом Симхон, министъра на комуникациите Моше Кахлон, министъра на строителството и благоустройството Ариел Атиас, министъра на вътрешния фронт на отбраната Матан Вилнай, министъра на транспорта и безопасността на движението Израел Кац, министъра на земеделието Орит Нокед.

Facebook logo
Бъдете с нас и във