Банкеръ Daily

Новини

ПРАВЯТ ВОДОПРОВОД В СЪЕДИНЕНИЕ ЗА 895 ХИЛ. ЛВ.

Първа копка на вътрешния водопровод на квартал „Точиларци” правят днес в Община Съединение. Проектът е на стойност 895 хил. лева и трябва да завърши за по-малко от три месеца, съобщиха от общинската администрация.
Изграждането на водопроводната мрежа в общината се финансира по Оперативната програма за развитие на селските райони, като стартът бе даден на 19 септември, когато бе подписан договорът с министерствата на финансите и на регионалното развитие и благоустройството. Според него до края на годината трябва да се положат над 4000 метра полиетиленови тръби с висока плътност, така че да издържат на работно налягане от 10 атмосфери.
Свързването на външния водопровод с вътрешната мрежа ще подобри бита на хората в квартал „Точиларци”, в който живеят около 150 човека и още толкова работят в предприятията. Освен полагането на водопровода, строителните дейности включват още направата на противопожарни хидранти, сградни отклонения, спирателни кранове и мостови съоръжения.
Предвидените средства ще се усвоят на три транша. Първият превод се вече е налице, вторият и третият транш ще се превеждат поетапно по време на строително-ремонтните дейности.

Facebook logo
Бъдете с нас и във