Банкеръ Daily

Новини

ПРАВЯТ ПЪРВА КОПКА НА СУПЕР БОРОВЕЦ

На 8 октомври т.г. в местността Пашeница в близост до Самоков ще се проведе церемония по Първа копка на проекта Супер Боровец. На церемонията се очаква да присъстват Сергей Станишев, министър-председател на Р. България, Симеон Сакскобурготски, лидер на НДСВ; Ахмед Доган, лидер на ДПС; Георги Крумов, изпълнителен директор на дружество Рила-Самоков 2004; Варит Мубарак Саид Ал Харуси, изпълнителен директор на Държавния фонд на Султанат Оман; проф. Стоян Денчев, почетен консул на Султанат Оман в България; Ангел Николов, кмет на община Самоков, депутати, представители на министерства и на обществеността в Самоков.
Проектът Супер Боровец цели да развие съществуващия ски-курорт Боровец в една модерна ски област с писти на световно ниво и водеща пазарна позиция в Източна Европа с потенциал за целогодишна курортна дестинация. Проектът се състои от построяването и развитието на модерни петзвездни хотели в Рила планина и на свързаната инфраструктура, на 40 км нови ски писти, лифтови системи и поддържаща техника, както и на различни спортни и развлекателни съоръжения.
Супер Боровец е планиран в съответствие с тенденциите в европейското туристическо търсене и ще бъде изцяло съобразен с най-новите европейски екологични изисквания. Ето защо неговото осъществяване ще повиши конкурентноспособността на българското предлагане на зимни туристически услуги и зимни ваканционни имоти в района на Централна и Източна Европа.
Партньори в Рила-Самоков 2004 АД, дружеството, което развива проекта Супер Боровец, са Боровец инвестмънт ЕАД с дял от 67%, включващ Equest Balkans Ltd и Държавния фонд на Султанат Оман; Община Самоков (с 25%) и Главболгастрой (8%). Проектът има всички необходими разрешителни за началото на първата фаза.

Facebook logo
Бъдете с нас и във