Банкеръ Daily

Новини

ПРАВЯТ ЦЕНТЪР ЗА НАСТАНЯВАНЕ ОТ СЕМЕЕН ТИП В КРИВОДОЛ

Община Криводол получи 1 174 387 лв. от Министерството на финансите във връзка с разработен План за закриване на Дом за деца лишени от родителска грижа „Детски свят” в с. Галатин и извършване на дейности, свързани с разкриване на три „Центъра за настаняване от семеен тип”. Това съобщиха от общината. С Решение на Общинския съвет е отреден терен – частна общинска собственост в град Криводол. Всеки от центровете ще е с капацитет 14 деца и ще включва – спални помещения със собствен санитерен възел, дневна с трапезария, кухненски бокс, складови и технически помещения. Предвижда се и една обслужваща стопанска сграда и изграждане на зелена зона с детски площадки, спортно игрище, беседки и др. рекреативни съоръжения, задоволяващи нуждите на всяка възрастова група.
С предоставените средства, общината ще изгради комплекс – модел за услуга от европейски тип, който да стане алтернатива на съществуващия дом и да предостави среда, близка до семейната за децата, трайно лишени от възможност да живеят в семейство.
Община Криводол пое задължението за стопанисване на ДДЛРГ „Детски свят” – с. Галатин от началото на 2007 г. Веднага се предприеха неотложни практически мерки за подобряване качеството на средата в Дома. Извършен беше цялостен ремонт на сградата по Програма „Енергийна ефективност” за около 300 000 лв.
В момента в ДДЛРГ „Детски свят” – с. Галатин са настанени 43 деца на възраст от 3 до 7 години.

Facebook logo
Бъдете с нас и във