Банкеръ Daily

Новини

ПРАВАТА ЗА ЕВРО 2008 СА НА ДИЕМА, ПРИЗНАВАТ ОТ СЕМ

Правата за излъчването на Европейското първенство по футбол са изцяло на Диема. До това становище стигнаха членовете на Съветът за електронни медии. Съветниците взеха предвид създалата се ситуация и разгледаха последствията от нея. УЕФА е дала възможност на фирмата „Спорт 5” да проведе търг за правата за излъчването на Европейското първенство. От България правата са спечелени от кабелния оператор „Диема”. На по-рано проведената среща с ръководството на „Диема” СЕМ получи информация за участието им в търга и за условията, при които те са спечелили.
След срещата и с ръководството на Българската национална телевизия съветниците окончателно оформиха мнението си, че правата принадлежат на кабелния оператор.
При създалата се ситуация, в която част от зрителите са лишени от възможността да наблюдават мачовете от Европейското първенство, Съветът за електронни медии заключи, че не е в правомощията на органа да обсъжда търговските аспекти на проведения от „Спорт 5” търг.
Едновременно с това СЕМ се съобразява с изискванията на Закона за радио и телевизия и Международните актове и ще актуализира Списъка на значимите спортни събития. Още отсега ще бъдат предприети мерки за възможно най-широкото отразяване на предстоящото Републиканско първенство по футбол в страната.

Facebook logo
Бъдете с нас и във