Банкеръ Daily

Новини

ПРАЩАТ ПОЛИЦАИ И ОГНЕБОРЦИ НА ВЪЗСТАНОВИТЕЛНА ПРОГРАМА

Полицаи и пожарникари от Ямбол и Тунджа преминават през възстановителна програма, съобщиха от пресцентъра на МВР. Служителите, участвали в спасителните действия след тежката катастрофа под връх Бакаджик, са настанени в базата на МВР в Боровец. Министър Михаил Миков се срещна с тях и им благодари за професионалните действия в кризисната ситуация. 23-ма служители на Областната дирекция в Ямбол и районното управление в Тунджа получиха необичайна награда от министъра на вътрешните работи. В продължение на пет дни полицаи, пожарникари, разследващи полицаи и експерти от научно-техническата лаборатория преминават през възстановителна програма в базата на МВР в Боровец. Всички те са участвали в спасителните дейности след тежката катастрофа, станала на 28 май под връх Бакаджик. Първи на мястото бяха служителите на “Охранителна полиция” и ямболската пожарна. Към тях се присъединиха медици и “Гражданска защита”. Добрият синхрон на екипите осигури навременна помощ за пострадалите, бързото им транспортиране до здравни заведения и подкрепа за близките на загиналите.
Министър Михаил Миков посети служителите в Боровец.
“Благодаря ви за всичко, което направихте в ситуация, когато няма време много да се мисли и организира. Исках да го направя лично. Показахте висока степен на подготвеност и хладнокръвие.” – заяви в разговор с тях министърът. За първи път организираме такава програма. Разбрах, че в началото сте го приели като служебен ангажимент. Но съм убеден, че това е възможност да се отърсите от преживения стрес и да се възстановите по-бързо. Част от отварянето на системата е да се говори по-често за естеството на вашата работа, защото, за съжаление, често тя остава неразбрана – добави той.
Да разказваме отново за трагедията няма смисъл, нека само си пожелаем никога повече да не се случва, каза инспектор Иван Иванов от РУМВР-Тунджа, който пряко е отговарял за охраната на събора край Бакаджик. Вашата дума, че сме си свършили работата добре, успокои състава. Действахме като екип, познаваме се добре и това ни помогна да се справим в изключително тежки условия, когато паниката на хората заплашваше да излезе от контрол. Благодарим, че ни оценихте – обърна се той към министъра.
Полицаи и пожарникари изразиха надежда, че подобни програми ще станат практика не само след тежки инциденти, защото ежедневната им работа носи също голямо натоварване и стрес. Режимът им включва туристически походи, занимания със спорт и риболов. Придружават ги психолози и лекар.
Още в събота вечер и в неделя екипите ще влязат отново в работен график.

Facebook logo
Бъдете с нас и във