Банкеръ Weekly

Новини

Повече от 50 габровци са посетили мобилната приемна на президента

За два дни 53 граждани на Габрово са посетили мобилната приемна на Администрацията на Президента, която отвори врати в града на 27 март. Това съобщи прессекретариатът на държавния глава. Днес е последният ден от работата на приемната на държавния глава, а в 14.30 часа Росен Плевнелиев ще се срещне с габровци.


Близо две трети от приетите граждани са споделили проблеми, свързани с упражняването на правото на собственост, сред които незаконно строителство в съседни на техните имоти, проблеми с предоставянето на електро-, ВиК и телефонни услуги. Част от габровци са депозирали жалби във връзка с начислените им сметки за електроенергия, вода и телефонни услуги, а други са изразили несъгласие с постановени срещу тях съдебни актове от различен характер.


Около една трета от приетите граждани са подали оплаквания, свързани с нисък размер на доходите от пенсии и откази за предоставяне на социални помощи, поради надвишаване на установения лимит на получаваните доходи.


Габровци изразяват също така позициите си по значими обществени теми. Сред тях са местните данъци и такси, безработицата, монополно положение на доставчици на услуги, тютюнопушенето на обществени места, качеството на образованието и други.

Facebook logo
Бъдете с нас и във