Банкеръ Daily

Новини

Потвърдиха кандидатурата на Светла Боянова за заместник земеделски министър

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов съобщи, че е предложил на премиера кандидатурата на Свелта Боянова за заместник-министър на земеделието. Тя ще заеме място на подалия оставка в края на миналата седмица Преслав Борисов. Евентуалната процедура по назначаването на Боянова ще се извърши след задължителна проверка за конфликт на интереси. Министър Найденов определи Боянова като изключителен професионалист с много добър опит по отношение на комуникацията с Европейската комисия.
Официалната информация за кандидатурата на Боянова дойде ден след като на електронната поща на БАНКЕРЪ пристигна писмо, според което тя е в конфликт на интереси. Светла Боянова е изпълнителен директор на Асоциацията на земеделските производители.
Едва ли е случайно, че за поста се избира точно юрист и то точно, когато се пишат новите наредби по програмата за селските райони. И то юрист не от къде да е, а от Асоциацията на земеделските производители - една от най- големите в земеделския сектор, чийто членове са именно фирми, кандидатстващи с проекти по Програмата за селските райони, пише в писмото, с което БАНКЕРЪ разполага.

Facebook logo
Бъдете с нас и във