Банкеръ Daily

Новини

Посрещнахме 13-та лекопехотна рота след мисия в Босна и Херцеговина

Военнослужещите от 13-та лекопехотна рота, които се завърнаха след успешно участие в операцията на Европейския съюз в Босна и Херцеговина bdquo;Алтеаldquo;, бяха посрещнати на на официална церемония на площад ldquo;Хаджи Димитърrdquo; в Сливен . В нея взе участие началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов, заместник-командващият на Съвместното командване на силите контраадмирал Валентин Гагашев и командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев.


Ротата, която участва в операция bdquo;Алтеаldquo;, е от състава на Центъра за подготовка на танкови подразделения в Сливен. Тя бе под командването на капитан Ради Радев, а национален командир на контингента бе подполковник Красимир Динев.


В края на август с тържествена церемония в Сараево бе сдадена охраната на база bdquo;Бутмирrdquo; от българския на турския военен контингент.


Страната ни продължава участието си в мисията на ЕС с рота bdquo;междинен резервrdquo;, която поддържа постоянна готовност за активиране и развръщане при необходимост. Освен това имаме и 10 щабни офицери в операция Алтея.

Facebook logo
Бъдете с нас и във