Банкеръ Daily

Новини

ПОСОЛСТВОТО НИ В РИМ ОТБЕЛЯЗА 100-ГОДИШНИНАТА ОТ НЕЗАВИСИМОСТТА НА БЪЛГАРИЯ

Посолство ни в Рим и Българският културен институт тържествено честваха 100-годишнината от обявяването на Независимостта на страната, съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи. Събитието бе отбелязано със спектакъл на балетна формация “Арабеск”, който се проведе в престижния комплекс от концертни зали “Аудиториум – Парко делла музика”.
В приветствието си към публиката българският посланик Атанас Младенов отбеляза историческото значение на юбилея и поздрави сънародниците ни с празника.
Вечерта бе открита от президента на Музикалната академия “Санта Чечилия” Бруно Кали. Той посочи, че България се слави не само със своите гласове, но и с талантите си в танцовото изкуство.
Изпълненията на балет “Арабеск” – “Кармина Бурана”, по музика на Карл Орф и хореография на Боряна Сечанова, и “Болеро”, по музика на Морис Равел и хореография на Маргарита Арнаудова, бяха аплодирани от присъстващите над 600 души. Сред гостите бяха представители на дипломатическия корпус, на италианските институции и на културните среди, общественици и много българи.

Facebook logo
Бъдете с нас и във