Банкеръ Daily

Новини

Посланикът на САЩ у нас Джеймс Уорлик ще награди министъра на културата Вежди Рашидов

В 19.30 ч. днес посланикът на САЩ у нас Джеймс Уорлик ще награди министъра на културата Вежди Рашидов за проявената политическа воля за противодействие на интелектуалното пиратство в България. Това съобщиха от култураното ведомство. Церемонията по награждаването ще бъде на приема, който посланик Уорлик дава тази вечер в посолството по случай Световния ден на интелектуалната собственост – 26 април.
Наградата се връчва на министър Рашидов и за неговата роля за възстановяване на нормалната работа на Съвета за защита на интелектуалната собственост към министъра на културата, както и за активното участие на Министерството на културата в съвместната кампания с „Бизнес софтуер асоциация” (“BSA”) за стимулиране използването на лицензиран бизнес софтуер от страна на търговските предприятия.
По-рано днес в Министерството на културата ще се състои среща на министъра на културата Вежди Рашидов с представители на “BSA” - сдружение на най-големите софтуерни компании в света и “IFPI” – Световната организация на звукозаписната индустрия. По време на срещата ще бъде подписан Меморандум за разбирателство и сътрудничество между Министерството на културата и “BSA”.
Меморандумът ще регламентира бъдещето сътрудничество между двете страни в борбата с нелегалното използване на бизнес софтуер в страната. Подписването на документа ще институционализира съществуващото и досега отлично сътрудничество по административна линия между Министерството на културата и юридическия представител на “BSA” у нас „Арсис консултинг”.

Facebook logo
Бъдете с нас и във