Банкеръ Daily

Новини

ПОСЛАНИЦИ ОТ НАД 60 СТРАНИ-ЧЛЕНКИ НА ЮНЕСКО У НАС

Постоянното представителство на България в ЮНЕСКО, Националната комисия за ЮНЕСКО и Министерството на културата организират от 2 до 9 май 2009 г. културна визита в България за членове на Изпълнителния съвет на ЮНЕСКО. В рамките на визитата, на 4 май в резиденция “Бояна” под егидата на Президента на Република България Георги Първанов ще бъде проведена еднодневна международна конференция на тема „Опазването на културното наследство и културното многообразие – своеобразен отговор на глобализацията”.
На конференцията ще участват над 60 посланици на страните-членки в Изпълнителния съвет на ЮНЕСКО, в това число и посланик Ирина Бокова, председатели и главни секретари на Национални комисии за ЮНЕСКО, държавни секретари и министри.
Конференцията ще бъде открита от Президента Георги Първанов, като изказвания на нея ще направят и министърът на образованието на Шри Ланка Сузил Премажаянта, председателят на Генералната конференция на ЮНЕСКО и постоянен представител на Гърция в организацията Джордж Анастасопулос, ректорът на Софийския университет проф. Иван Илчев, както и посланици на страните-членки на организацията.

След конференцията ще бъде организирана обиколка из България, в която са включени обекти на световното наследство на ЮНЕСКО: Рилски манастир, Боянска църква, Казанлъшка гробница, Пловдив, Велико Търново и Арбанаси.

Facebook logo
Бъдете с нас и във