Банкеръ Daily

Новини

Пощенска банка предлага от днес шест нови заеми за малкия бизнес

Шест нови заеми за малкия бизнес пусна от днес (16) юни Пощенска банка. Те са обединени в програмата Партньори и предлагат комбинирани обезпечения и конкурентни лихвени нива (между 11.5% и 13.5%). Предимствата, са че за пръв път на банковия пазар се предлага автоматично подновяване на кредитната линия, като за това кандидатът за кредит трябва само да подаде декларация. В Пощенска банка са предвидили и различни привилегии за стари клиенти.
Банковите продукти са разработени, след като експертите на банката са проучили мнението на българските й клиенти от целевата група на малкия бизнес. Те са адресирани към действащи малки предприятия, при които необходимостта от инвестиции напоследък става все по-голяма, съобщи Атанасиос Петропулос, изпълнителен директор на Пощенска банка.
Кредитната програма Практика включва три продукта. Те предлагат на оборотни заеми до 250 хил. лв., като разликите между типовете кредити са в сумите, сроковете и възможностите за ползването им. Програмата Прогрес включва два продукта, единият от които е алтернатива на царските кредити. Тя е предназначена за покупка на оборудване и транспортни средства и финансирането по нея е по-дългосрочно. Изплащането на вноските ще се прави на три месеца. До 250 хил. лв., под формата на кредитна линия, може да отпусне банката по програма Дисконтови кредити. Средствата са предназначени за финансиране на дистрибутори на предприятия с развита търговска мрежа.
За втора поредна година фирмите ще научат подробности за новите продукти на Пощенска банка и начина да се кандидатства за тях на семинари. Срещите с потенциалните клиенти ще бъдат от 16 до 25 юни в 13 града, като започнат в Благоевград и завършат в Плевен.

Facebook logo
Бъдете с нас и във