Банкеръ Daily

Новини

ПОЩЕНСКА БАНКА ОТПУСКА СТИПЕНДИИ НА УЧЕНИЦИ

Румен Александров, регионален мениджър на Пощенска банка награди 23-ма отличните ученици по програмата „Силен старт с Пощенска банка” от градовете Варна, Бургас, Велико Търново, Добрич и Русе. Учениците получиха своите грамоти и чекове на стойност 500 лв. в присъствието на Калина Петрова, старши експерт по организацията на средното образование, РИО Варна, директори, учители и родители.
„Пощенска банка е първата финансова институция в България, която отделя енергия и средства в подкрепа на средното образование. Радвам се, че нашата програма ”Силен старт с Пощенска банка” вече се превърна в традиция. Подкрепата на образованието е приоритет не само за нашата банка, но и за цялата група, към която принадлежим – Юробанк И Еф Джи”, заяви г-н Александов
Наградният фонд на програма „Силен старт с Пощенска банка” за 2008 година е 54 000 лв. В рамките на програмата тази година финансовата институция ще награди 108 ученици от 17 български града. На изпитите по чужд език, проведен от Министерството на образованието и науката, са се явили повече от 17 000 ученици от над 250 училища.
Ежегодно програмата „Силен старт с Пощенска банка” се провежда под патронажа на Министъра на образованието и науката и със съдействието на МОН. Класирането на учениците се извършва въз основа резултатите от външното оценяване по чужд език на учениците от 8-ми клас, провеждан централизирано от МОН.
Досега в рамките на програмата Пощенска банка е наградила над 500 ученици с общо 221 000 лв.

Facebook logo
Бъдете с нас и във