Банкеръ Daily

Новини

Поредна столетница празнува в Община Смолян

Поредна столетница ще почете Община Смолян, съобщиха от пресцентъра й.
Шина Георгиева Бедрова е родена на 10 февруари 1911 година в село Манастир, община Лъки. Столетницата е в отлично здраве и работоспособност, шета из къщата на дъщеря си на ул. Любен Каравелов № 23, готви, грижи се сама за себе си, пие кафе и се разнежва пред телевизионните сериали, които дал Бог, се въртят по двадесет и четири часа в обществената и частните телевизии у нас.
През лятото баба Шина стои в Манастир, гледа си градинката и кокошките, а зиме е при дъщеря си в Смолян, заради студа. Манастир е нависоко и сама й е трудно да се оправя с дървата за огрев, с мечките и прочее трудности.
В къщата на дъщеря си, висока като замък, плете по цял ден на една и две куки, шие на машина, с удоволствие пие кафе Лазарин.
На 12 г. изработва сама момински костюм, с който се кипри пред цялото село. Има невероятни очи, каквото видят на момента го възпроизвеждат. Макар и рано останала вдовица, мъжът й загинал по мините, животът й е преминал в каматнина, защото сама си го е подреждала.
На 10 февруари (четвъртък) в 11 часа кметът на община Смолян Дора Янкова ще посети столетната баба Шина Бедрова и ще я надари с даровете, които общината дава на всички столетници.

Facebook logo
Бъдете с нас и във