Банкеръ Daily

Новини

Пореден удар на митничарите от Лесово срещу контрабандата на цигари

По време на уикенда митничарите от Лесово задържаха 200 кутии цигари без бандерол при проверка на 2 автомобила с българска регистрация, влизащи в страната от Турция. В кола с чужда регистрация, пътуваща от Ирак за Холандия, митническите инспектори задържаха 3430 ампули тестостерон. Това съобщиха от Агенция „Митници”.
На 22 октомври късно вечерта, автомобил с българска регистрация, влизащ в страната от Турция, е селектиран за щателна митническа проверка. Във фабрични кухини и в личния багаж на пътниците митничарите от Лесово открива 1000 къса цигари без бандерол. Актът за митническо нарушение е съставен срещу С.В. – български гражданин. Няколко часа по-късно на 23-ти през нощта на същото трасе за оглед в халето за митнически проверки е отклонен отново автомобил с българска регистрация. По време на проверката митническите инспектори открива 3000 цигари без бандерол, които българският гражданин А.М. – на 33 години, обявява за свои. Срещу лицето е съставен акт за митническо нарушение. Цигарите по двата случая са с марки Американ Леджънд и Кинг.
Отново в събота на 23-ти октомври за проверка е селектиран автомобил с чужда регистрация, пътуващ от Ирак за Холандия. При проверката в багажника на превозното средство митничарите откриват 3430 броя ампули тестостерон. Срещу А.А. – 23-годишен британски гражданин е съставен акт за митническо нарушение.
Случаите са предадени на компетентните органи.

Facebook logo
Бъдете с нас и във