Банкеръ Weekly

Новини

Пореден месец на спад в производство на големите икономики в Европа

Пореден месец на дълбок спад в промишленото производство на най-големите икономики в Европа през март, показва проучване на лондонската фирма G+ Economics. Данните разкриват влошаване на показателите дори за големите играчи на пазара.


Темпът на спад сред британските производители намалява леко, но общите индекси на покупки на мениджърите (PMIs) остават мрачни.


Промишлените компании в Германия и Ирландия, които бяха значително стабилни през февруари, също отчитат спад през последния месец.


Испанското производство се е понижило с най-бързото си темпо от октомври насам. На фона на това последва новината, че правителството ще преразгледа икономическите прогнози за 2013-а, и очаква свиване на икономиката с 1%, а не както по-рано с 0.5 на сто.


Във Франция, промишлеността намалява за 13-ти пореден месец, а регистрацията на нови автомобили се свива с 16.4 процента през март. Цифрите допълнително подчертават проблемите във втората по големина икономика в еврозоната.


Ескалация на кризата в Кипър през последната седмица на март е оказала слабо влияние върху производствена активност на страните от еврозоната, като показателите запазват нивото си от предварителните прогнози.

Facebook logo
Бъдете с нас и във