Банкеръ Daily

Новини

ПОМОРИЕ Е ДОМАКИН НА НАЦИОНАЛНА СРЕЩА НА ФИНАНСИСТИТЕ НА ОБЩИНИ У НАС

На 6 и 7 юни в к.к. Сънсет Ризорт, община Поморие, Национално сдружение на общините в Република България организира за единадесети път Национална среща на финансистите от общините. Участие в нея ще вземат над 460 общински финансисти, експерти, заместник-кметови, кметове и председатели на общини. Това съобщиха от пресцентъра на НСОРБ.
Срещата ще бъде официално открита 6 юни (петък) от 9.30 часа в зала “Емералд” на хотела от кмета-домакин – Георги Златанов, кмет на община Поморие.
Първата голяма дискусия, с която стартира срещата е посветена на положителните моменти и актуалните проблеми по изпълнението на бюджетите на общините за 2008 г. По време на пленарната сесия ще бъдат представени и изводите от анализа от изпълнението на общинските бюджети през 2007 г.
Важен акцент в първия ден от работата на Националната среща на финансистите от общините ще бъдат дискусиите, свързани с упражняването на новите им данъчни правомощия – какви са били общинските очаквания и какво се случва в действителност.
Във втората част от срещата участниците ще бъдат разделени на две работни групи - по оптимизация на училищната мрежа и финансиране на общинското образование; и за определяне на стандарти и нормативна рамка за делегираните дейности в социалната сфера.
На 7 юни ще бъдат обсъждани стандартите за местните дейности, ролята на финансовите експерти за подготовка и управление на европейските проекти, както и предизвикателствата, които стоят пред общините в сферата на счетоводната отчетност и вътрешния контрол. Както всяка година и в края на тази среща ще бъде приет заключителен документ, който ще се превърне в опора за преговорите на общините за параметрите за 2009 г

Facebook logo
Бъдете с нас и във