Банкеръ Daily

Новини

ПОЛИТИЦИ ПРЕЧАТ НА КРЕМИКОВЦИ

Освен политически има и големи икономически интереси да се превземат земите на Кремиковци, поради което с разпространяват лъжи, че комбината дори излъчвал олово. Това заяви изпълнителният директор на предприятието Александър Томов по време на бизнес-конференция за обсъждане на екологичната програма на компанията. Още в края на 2009 година ще заработи екологичната програма на металургичният комбинат, категоричен бе Томов.
Френска независима компания ще извърши постоянен мониторинг за замърсеността на околната среда от Кремиковци и автоматично ще прехвърля информация до медиите. По този начин ще бъде сложена точка на спекулациите, че завода е основен замърсител на София, категоричен бе Томов. Европейската комисия е предложила петгодишен гратисен период за решаването на екологичните проблеми, но те няма да се възползват от него и искат да приключим за около 2 години, каза още Томов.
Според него, работниците в комбината са готови на ефективна стачка ако бъде взето решение от правителството за закриване на Кремиковци.

Facebook logo
Бъдете с нас и във