Банкеръ Weekly

Новини

Пожарникарите отбелязват деня на Свети Пророк Илия

В Перник ще се проведе молебен за успех на новостроящата се сграда на пожарната служба, ще присъстват зам.-министър Веселин Вучков, главен комисар Николай Николов и депутати, съобщиха от пресцентъра на МВР.


По традиция на 20-ти юли служителите от ГД bdquo;Пожарна безопасност и защита на населениетоrdquo; отбелязват деня на Свети Пророк Илия. Светецът е покровител на огъня и гръмотевиците и техен закрилник. На празника ще се състои молебен за успех на новостроящата се сграда на Районната служба bdquo;Пожарна безопасност и защита на населениетоrdquo; в Перник. Тържеството е утре от 10 часа, на мястото на бъдещата сграда, която ще бъде построена до Областната дирекция на МВР в Перник. Ще присъстват г-н Веселин Вучков - заместник-министър на вътрешните работи, директорът на ГДПБЗН главен комисар Николай Николов, представители на областната и общинската администрация, депутати от този район и други гости.


На 20 юли се чества и храмовият празник на параклиса в ГД bdquo;Пожарна безопасност и защита на населениетоrdquo;. От 12.30 часа в двора на главната дирекция ще бъде отслужен водосвет за здраве на огнеборците. Непосредствено след това ще бъдат поднеси венци и цветя пред Мемориала на пожарникарите, загинали при изпълнение на служебния си дълг.

Facebook logo
Бъдете с нас и във