Банкеръ Daily

Новини

ПОЕМАМЕ ОХРАНАТА НА БАЗА КРОПЪР В ИРАК

Правителството ще предложи на Народното събрание да прекрати участието на българския контингент в охраната на Центъра за временно задържане и закрила в лагера „Ашраф”, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет. Лагерът вече е трансформиран в Център за подготовка на иракската полиция. До извършването на ротацията и връщането им в България (15 юни – 10 юли) нашите военни ще изпълняват задачи по сигурността на база „Гризли”, която се намира в същия район.
Предвид ангажиментите ни към Многонационалните коалиционни сили в Ирак, правителството предлага да бъде разрешено изпращането на нов контингент в състав до 155 военнослужещи. Те ще изпълняват задачи по охрана на задържани лица, преминаващи програма за реинтеграция в обществото. Мисията е в база „Кропър”, Багдад, и срокът й е до 31 декември 2008 г.
Продължаването на участието на България в коалиционната операция в Ирак под тази форма е от изключително значение както за повишаване на приноса ни в процеса на възстановяване на Ирак, така и за утвърждаването на страната ни като надежден партньор.

Facebook logo
Бъдете с нас и във