Банкеръ Daily

Новини

Подписват договора за втория етап от строителството на метрото

Кметът на София Йорданка Фандъкова ще присъства на подписването на договора за финансиране на втория етап за разширение на метрото, съобщиха от общината. Контактът е между Управляващия орган на оперативна програма „Транспорт” и „Метрополитен” ЕАД. Етап ІІ включва цялостното строителство на два участъка: Лот 1 - участък от Линия 2 „ж. к. Обеля – ж. к. Надежда – Пътен възел Надежда” с дължина 4,2км, 4 метростанции и буферен паркинг под бул. „Ломско шосе”; Лот 2 – участък от Линия 1 „ж. к. Младост 1 – Младост 3 - бул. „Цариградско шосе” (част от трасето „Младост – Дружба - Летище”) с дължина 2,5 км, 2 метростанции и голям буферен паркинг под бул. „Цариградско шосе”.
Участъците от Етап ІІ на проекта ще струват 311 млн.евро в това число 250 млн.евро от оперативна програма ”Транспорт”- 200 млн.евро от Кохезионния фонд и 50 млн.евро от Националния фонд и 61 млн.евро съфинансиране от Столична община. Договорът включва финансиране на строително-монтажни работи, доставка и монтаж на релсов път и оборудване за системите за управление и функциониране и на 18 метровлака за извършваните разширения на метрото.
От името на Управляващия орган договорът ще подпишешефа на ОП „Транспорт” инж. Ивайло Московски, а от името на бенефициента, определен от Столична община, „Метрополитен” ЕАД договорът ще парафира изпълнителният директор инж. Стоян Братоев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във