Банкеръ Daily

Новини

ПОДПИСВАМЕ СПОРАЗУМЕНИЕ С ЕВРОПЕЙСКИЯ ИНСТИТУТ ПО ПУБЛИЧНА АДМИНИСТРАЦИЯ

Споразумение за партньорство между правителството на Република България и Европейския институт по публична администрация ще бъде подписано утре ( 8 октомври) в зала „Триадица” на Гранд хотел „София”. Документа ще парафират министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев и генералният директор на Европейския институт по публична администрация Марга Прьол.
Европейския институт по публична администрация е престижна институция, която подпомага държавите членки на ЕС в усилията им да укрепят своите държавни администрации не само чрез обучение, но и чрез осъществяване на изследователски проекти, имащи за цел да определят най-добрите практики в редица области. Партньорството с института ще допринесе за повишаване на квалификацията на българските държавни служители и ще има положителен ефект за цялостното укрепване на капацитета на българската държавна администрация в условията на членство в Европейския съюз.
Документът, който ще бъде подписан утре, е допълнение на подписаното през февруари 2003 г. в Маастрихт между България и Европейския институт по публична администрация Споразумение за сътрудничество с цел развиване на по-нататъшни знания в областите от особен интерес за развитието на Европа и по-специално нейното законодателство, икономика, институции, държавно управление, администрация и политики на ЕС. Новото споразумение отразява промените във връзка с членството на България в общността и развива възможностите за партньорство.

Facebook logo
Бъдете с нас и във