Банкеръ Daily

Новини

Подписваме с Унгария Споразумение за сътрудничество в областта на превенцията и борбата с престъпността

Подписваме с Унгария Споразумение за сътрудничество в областта на превенцията на и борбата с престъпността. Това реши правителството, като удобри проект на документа.
Сътрудничеството между двете държави ще се извършва под формата на обмен на информация, съдействие при издирването на лица и обекти с неизвестно местонахождение и при установяване самоличността на лица и трупове с неустановена самоличност, организиране на съвместни обучителни курсове, покани за участие като наблюдатели в провеждането на учения и специални операции.
Молби за сътрудничество относно военни или политически престъпления няма да се отправят и няма да се изпълняват. Проектът урежда специални форми на сътрудничество, като съвместен екип за разследване и контролирана доставка. Регламентирана е възможността за извършване на разследване чрез служител под прикритие.
Предвидена е възможността, след получаване на предварително съгласие, да се изпрати офицер за връзка в другата договаряща страна, който да улесни сътрудничеството и да подпомага компетентните органи по прилагане на споразумението. Офицерът за връзка ще има консултативни функции, без право да осъществява независимо мерки за превенция и правоохранителна дейност.

Facebook logo
Бъдете с нас и във