Банкеръ Daily

Новини

Подписите в подкрепа на кабинета станаха 1.4 млн.

Над 1.4 милиона станаха подписите в подкрепа на кабинета, след като в Министерския съвет бяха внесени нови 660 хил. подписа. Те са събрани в София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Велико Търново, Кърджали, Перник и редица други градове и бяха внесени от гражданска инициатива За нов обществен договор.


От своя страна премиерът Пламен Орешарски изрази своята благодарност за огромната подкрепа на хората и изтъкна, че колкото по-голяма е е тя, толкова повече увереност дава на правителството. Гледаме на тази подкрепа като на възможност да работим за изпълнението на нашите цели, които са насочени към едно отговорно управление в интерес на всички български граждани, естествено в това число и на тези, които не ни подкрепят, каза премиерът. Той подчерта, че българското общество е изправено пред много предизвикателства. Ключова задача на всички ни е да работим за интегритета и за насърчаването на икономическото развитие, добави премиерът. По време на срещата си с представители на граждански организации, инициирали подписката, той ги запозна с някои от досегашните активности на правителството, както и с намеренията на кабинета през следващата година.


От първия момент на своя мандат правителството демонстрира желание за диалог с гражданите и за разрешаване на проблемите на държавата. Това искахме - да има реален диалог между гражданите и институциите, заяви Стоян Тодоров, който е един от инициаторите на подписката. Според него гражданите трябва да участват в този диалог, за да дават своите конструктивни предложения и критики на управляващите. Имаме една цел - да изправим държавата на крака, подчерта Тодоров.

Facebook logo
Бъдете с нас и във