Банкеръ Daily

Новини

Подписаха проект за изграждане на Областен информационен център във Видин


Днес (13 юли) в Министерския съвет се подписа финансовото споразумение по проекта на Община Видин за изграждане на областен информационен център, съобщиха от общината. Стойността на проектното предложение е 400 хил. лева. Средствата ще се отпуснат за изграждане на центъра, оборудване и обзавеждане, подбор и обучение на кадри и възнагражденията им за срока на проекта. Областният информационен център във Видин ще се изгради в непосредствена близост до сградата на Общината
Проектът е по Оперативна програма Техническа помощ към Министерския съвет. Общата цел на начинанието е осигуряване на ефективно функциониране на Областен информационен център, предоставящ информация за кохезионната политика, нейните цели и съществуващите в България и в област Видин възможности. Чрез този център ще се осигури лесен достъп до информация за възможностите за финансиране по структурните и кохезионния фондове за всички социални, етнически и възрастови групи от цялата страна и област Видин, чрез предлагане на широк набор от възможности за получаване на тази информация.
Проектът е насочен към органите на местно самоуправление, областната и общинските администрации в област Видин, неправителствените и други обществени структури и организации, представителите на местния бизнес и потенциални нови инвеститори и населението на област Видин, включително посетителите и временно пребиваващите в област Видин с цел туризъм, обучение или работа.
Областен информационен център - Видин ще е част от национална мрежа информационни центрове.
Одобрение е получил и предложения Фестивал на изкуствата Дунавски вълни – проект за над половин милион лева. Предстои подписването на финансовото споразумение и по тази идея. Само в рамките на един месец шест проекта на Община Видин са получили одобрение за финансиране и реализация. Всички те са на обща стойност над 23 млн. лева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във