Банкеръ Daily

Новини

Подписаха договори за над 2.3 млн. лв. по Оперативна програма “Рибарство”

Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури и бенефициенти по Оперативна програма bdquo;Рибарствоrdquo; подписаха два договора на обща стойност 2 395 129 лева, съобщи Министерството на земеделието.


Единият е по мярка 2.1 bdquo;Производствени инвестиции в аквакултураrdquo; с bdquo;Магура турсrdquo; ООД от с. Горни Лом в област Видин. Проектът е на обща стойност 2 335 523 лева. Той предвижда реконструкция и модернизация на пълносистемно стопанство за аквакултури затворена рециркулационна система в с. Стакевци, община Белоградчик. Одобрената безвъзмездна финансова помощ е в размер на 1 401 314 лева.


Бенефициентът планира да изгради модерно, отговарящо на всички европейски норми и изисквания, пълносистемно стопанство за аквакултури за отглеждане на пъстърва. Инсталацията ще бъде от типа ndash; bdquo;универсална затворена рециркулационна системаrdquo;, която като технология на производство представлява най-модерният способ за отглеждане на риба. В производствената си програма фирмата залага годишно производство до 140 тона пъстърва. Срокът за изпълнение на проекта е осем месеца. След реализацията му ще бъдат осигурени три нови работни места.


Другият договор е по мярка 1.1 bdquo;Публична помощ за постоянно прекратяване на риболовните дейностиrdquo; по проект на компанията Чупринов 65 ЕООД от Каварна. Проектното предложение предвижда нарязване на риболовен кораб bdquo;Дианаrdquo; за скрап. Риболовният съд е с дължина е 10.3 м., произведен е преди 15 г. и е с тонаж 5.35 бруторегистър тона. Изчислената премия е на стойност 59 606 лв., а безвъзмездната финансова помощ за скрапирането на кораб bdquo;Дианаrdquo; е в размер на 58 927 лева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във