Банкеръ Daily

Новини

Подписаха договора за модернизация на жп отсечката Септември - Пловдив

Генералният директор на Национална компания Железопътна инфраструктура инж. Милчо Ламбрев и избраните изпълнители подписаха договора за модернизацията на железопътния участък Септември - Пловдив – част от Трансевропейската железопътна мрежа. Проект е финансиран с 200 милиона Оперативна програма „Транспорт” 2007 – 2013 година.
Проектът е разделен в три позиции. Първата - модернизация на железопътната отсечка Септември-Пазарджик, включително гарите Септември и Пазарджик. Втората позиция предвижда модернизация на железопътната отсечка Пазарджик-Стамболийски и включва гарите Огняново и Стамболийски. Третата позиция предвижда модернизация на отсечка Стамболийски-Пловдив, включително гара Тодор Каблешков.
„След една година размахване на пръст от моя страна и от Европейската комисия по отношение на ОП „Транспорт” днес е денят, в който трябва да започне нейната реабилитация. Днес е денят, в който е редно да кажем няколко добри думи за оперативната програма”. Това зайви министърът по освояване на евросредства Томислав Дончев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във