Банкеръ Weekly

Новини

Подписаха договора за 50 нови нископодови тролейбуси

Днес бe сключен договор за доставка на 50 нови нископодови съчленени тролейбуси по проекта за интегриран столичен градски транспорт. Мотрисите ще бъдат доставени от чешката фирма bdquo;Шкода Електрикrdquo; през следващите 15 месеца. Те ще струват 27.475 млн. евро без ДДС.


С новите машини тролейбусният парк на столицата ще бъде почти 100% обновен. Планира се новите тролейбуси да обслужват най-натоваренитеnbsp; линии - 1-ва, 2-ра, 5-та и 9та.


Тролейбусите ще бъдат нископодови, т.е. без стъпала и с височина на пода 360 мм от нивото на пътя, с което ще позволяват удобен и лесен достъп на хора с увреждания и затруднения в придвижването, както и на майки с детски колички. Достъпът ще бъде допълнително улеснен и от светлинната и звукова сигнализация на първата врата, както и от възможността за накланяне на дясно, когато тролейбуса е спрял на спирка.


Дължината на новите тролейбуси ще бъде 18 метра, а капацитетът поне 160 пътника. Ще бъдат оборудвани с климатична инсталация в салона за пътници и в кабината на шофьора. Тролейбусите ще разполагат и с резервен дизелов двигател за автономно придвижване в случай на аварийни ситуации.

Facebook logo
Бъдете с нас и във