Банкеръ Daily

Новини

Подкрепа иска оставката на просветния министър, ако Ботев не бъде върнат в програмите

Ако Министерството на образованието и науката не върне Ботев в учебната програма, Синдикат bdquo;Образованиеldquo; към КТ Подкрепа ще поиска незабавна оставка на целия ръководен екип, съобщи пресцентърът на Конфедерацията на труда.


bdquo;Подкрепаldquo; предлага незабавна отмяна на визираните промени, които ще превърнат българското училище в политически заложник, а българските ученици в политически роби. Всички бъдещи промени трябва да бъдат съгласувани със социалните партньори в образованието. Синдикат bdquo;Образованиеldquo; категорично настоява за оставки и дисциплинарна отговорност на виновните длъжностни лица за скандалните промени.


За втори пореден път се поражда подобен дебат за ролята на Ботев в българската литература, българската история и българското училище. Преди години си имаше аналогичния скандал, в който комисията по дискриминация, ръководена от депутат от ДПС, препоръча Ботев и Левски да отпаднат от учебната програма, защото носят сантимента на героичната борба на българския народ срещу турското робство през 19 век. Тогава сегашният зам.- министър на просветата Мукадес Налбант беше автор на препоръките, като експерт нает от комисията, припомнят от Подкрепа.

Facebook logo
Бъдете с нас и във