Банкеръ Daily

Новини

Подготвя се актуализация на антикризисните мерки на правителството

Подготвя се актуализация на антикризисните мерки, приети с решение 180 на Министерския съвет от 2010 година. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в отговор на питане на народния представител Корнелия Нинова (Коалиция за България) по време на парламентарния контрол в петък (15 юли).
След разпореждане на премиера вицепремиерът Симеон Дянков е започнал консултации с всички министерства и заитересовани страни, отбеляза Борисов. След приключване на консултациите ще се предложи на социалните партньори и на кабинета актуализация на антикризисните мерки, приети с решение 180 на Министерския съвет от 2010 година.
В отговор на друго питане на Корнелия Нинова - за препоръките на Европейската комисия по Националната програма за реформи на България 2011 г. и Конвергентната програма на България 2011-2014 г., премиерът посочи, че на 20 юни ЕКОФИН е утвърдил специфичните препоръки за държавите-членки. Пакетът документи поставя България в групата на страните със сравнително нисък риск пред дългосрочната устойчивост на публичните финанси, отчете от трибуната премиерът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във