Банкеръ Weekly

Новини

По-ниска печалба за Deutsche Bank

Финансовите резултати на Deutsche Bank не оправдаха очакванията на инвеститорите за второто тримесечие на тази година. Кредитната институция обяви печалба преди данъци и такси от около 1 млрд. евро, съобщават световните агенции.


Прогнозите на анализаторите бяха за печалба преди данъци и такси от 1.4 млрд. евро и нетна печалба от 1 млрд. евро. Това се обяснява отчасти с поевтиняването на еврото.


От водещата германска банка заявиха, че ще направят опит тези резултати да бъдат смекчени до края на годината от допълнителните мерки, които са взети за понижаване на риска. До момента не е ясно какви ще са те.


В началото на 2012-а от германската банка прогнозира нетната печалба след разпределяне на дивиденти в края на годината ще достигне 3 млрд. евро.


nbsp;


Дойче банк (на немски: Deutsche Bank AG) е най-голямата търговска банка в Европа (към март 2012 г.). Активите й са 2.16 трлн. евро, което е около 80% от размера на германската икономика. Банката е втора по раздадени кредити и трета най-слабо капитализирана сред 10-те най-големи европейски банки. Дойче банк е на трето място по брой клиенти в Германия с 24 млн. клиенти (по данни от декември 2009).


През 2008 г. Дойче банк отчита загуба за първи път след 1958 година. Въпреки това банката се справя със Световната финансова криза между 2008 и 2011 г. без да се възползва от държавна помощ. Тя е и една от трите банки, които консултират Гърция относно доброволната замяна на държавни облигации с нови книжа по време на финансовата криза в страната, започнала през 2010 година.


Дългосрочният кредитен рейтинг на Дойче банк в края на третото тримесечие на 2011 г. е A+ (Standard amp; Poor's), Aa3 (Moody's Investors Service) и AAndash; (Fitch).


През 2011 г. в Дойче Банк работят 102 073 души (преизчислени към пълен работен ден), от които 48 576 в Германия. Банката има 3 090 представителства, от които 2 071 в Германия.


Дойче банк има икономически отношения с България от 1890 година. От юли 2006 г. банката има представителство в България, а приоритетните й области са подготовка и финансиране на мащабни инфраструктурни проекти, предоставяне на финансови услуги на частни компании и услуги към индивидуални клиенти за управление на лични активи.

Facebook logo
Бъдете с нас и във