Банкеръ Daily

Новини

По Кредитното споразумение за структурен програмен заем България ще може да използва от ЕИБ средства в размер на 76.4 млн. евро

Министерският съвет е одобрил Писмо за разпределение по Кредитното споразумение за структурен програмен заем между България и Европейска инвестиционна банка, свързано с изпълнението на проект Автомагистрала Тракия лотове 2, 3 и 4. Това означава, че ще могат да бъдат използвани средства за покриване на частта национално съфинансиране в размер до 76.4 млн. евро.
Съгласието на българското правителство по параметрите на разпределението ще се изразява в писмото за разпределение, което ще бъде подписано от българска страна от заместник-министъра на финансите Боряна Пенчева и заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Георги Прегьов.
С документа се поставят условия за предоставянето на средствата като заемополучателят - България, трябва да гарантира, че бенефициентът - Агенция Пътна инфраструктура, ще предприеме определени действия. Те са свързани с реорганизацията на управлението на пътния сектор по линия на прегледа на съществуващите институционални договорености, подготовка на варианти за реформа и по приемането на Националната транспортна стратегия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във