Банкеръ Daily

Новини

По-бързо ли ослепяват българите от другите европейци?

На 13 март (неделя) в 12 часа Националната глаукомна асоциация, Пациентската организация Глаукома и Националната пациентска организация организират пресконференция на тема: По-бързо ли ослепяват българите от другите европейци? по повод Световната седмица на глаукомата (6 - 12 март 2011 г.).
Ще бъде предоставена информация за лечението на глаукома в България след като беше намалена реимбурсацията на медикаментите за заболяването.
Ще бъдат представени актуални данни колко българи са спрели да се лекуват или са преминали на по-стар клас медикаменти след намаляване на реимбурсния процент.
Ще се изнесе и информация за заболяването, симптоматика и рискови фактори, начини за диагностика и лечение на заболяването, социални аспекти на заболяването.
Участие в събитието ще вземат: доц. д-р Наталия Петкова - председател на Националната глаукомна асоциация; доц. д-р Ботьо Ангелов - завеждащ отделение в Очна клиника към МБАЛ Александровска, Георги Димитров - председател на Пациентска организация Глаукома,
д-р Станимир Хасърджиев - председател на Националната пациентска организация.

Facebook logo
Бъдете с нас и във