Банкеръ Daily

Новини

ПЛОВДИВСКИЯТ ПАНАИР ПРИЗНАТ ЗА ВОДЕЩ В ЮГОИЗТОЧНА ЕВРОПА

Международният пловдвиски панаир бе признат за водещ в Югоизточна Европа. Основание за това станаха резултатите от дейността му, представени пред Международния съюз на изложбената статистика ЦЕНТРЕКС. Националният изложбен център бе приет за член на организацията на срещата на Съвета на директорите в Будапеща в края на седмицата.
Познаваме вашата организация като водещ международен панаир в Югоизточна Европа, се казва в поканата, която изпрати през март председателят на Съвета на директорите на ЦЕНТРЕКС Бохуслав Залевски. Той гостува на Международната селскостопанска изложба АГРА през февруари и се запозна с работата и резултатите на панаира. «Съюзът за международна статистика ЦЕНТРЕКС като член на ЮФИ ще се радва да се присъедините към нас в нашите усилия да допринесем за повече прозрачност и по-добро популяризиране на панаирите», добавя в поканата си г-н Залевски.
Приемането на панаира в ЦЕНТРЕКС означава, че всички данни за неговата дейност ще бъдат заверявани от експерти на съюза. Това е още една гаранция за клиентите относно качеството на проявите, организирани от националния изложбен център. ЦЕНТРЕКС е утвърден за одитор от Международната асоциация на изложбената индустрия ЮФИ, най-авторитетната световна организация в бранша.
ЦЕНТРЕКС е шестото влиятелно международно сдружение, в което влиза панаирът. Новината за приемането в него дойде дни преди откриването на ПРОЛЕТ 2009. Изложението на потребителски стоки и технологии ще се проведе от 12 до 17 май с участието на 500 фирми от 21 държави. Те ще покажат 25 новости, от тях 9 световни, 4 европейски и 12 за българския пазар.
Лентата ще пререже министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров в 11.30 ч на 12 май.
За следващия ден е предвиден Форум за местно и регионално развитие, чиито организатори са Италианска търговска камара в България, Министерство на регионалното развитие и благоустройството, Международен панаир Пловдив, Асоциацията на българските села и Европейски център за качество.
Златните медали за иновационни продукти ще бъдат връчени на 14 май.

Facebook logo
Бъдете с нас и във