Банкеръ Daily

Новини

ПЛОВДИВСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД ГЛЕДА ДЕЛОТО ЗА ДВОРЕЦА КРИЧИМ

Окръжен съд Пловдив ще се проведе съдебно заседание по гражданското дело, образувано по иска за собственост на Симеон Сакскобургготски и неговата сестра срещу държавата, относно недвижим имот - т.нар. Дворец Кричим, съобщиха от пресслужбата на съд.
Ищците са представлявани от адвокат Ели Христова, а ответната страна - от проф. Вл. Петров и юрисконсулти на МРРБ и Областната администрация - Пловдив.
До момента съдът прие изготвени две експертизи - едната оценъчна за стойността на незастроените имоти, а другата техническа с вещо лице инженер - геодезист, за идентичност на претендираните имоти.
По повод оспорване от представителите на държавата, касаещо обосноваността на експертизата за оценка на незастроените недвижими имоти, съдът постави допълнителна задача, която да бъде изготвена от вещото лице след оглед.
Съдът допусна и още две експертизи - едната, от които допълнителна към приетата съдебно - техническа и една повторна с вещо лице архитект, която да даде заключение отново досежно идентичността на претендираните имоти, като се съобрази и с това кога са построени сградите. Предстои да бъдат разпитани нови 5 свидетели.

Facebook logo
Бъдете с нас и във