Банкеръ Daily

Новини

Плевнелиев заминава на работно посещение във Великобритания

Президентът Росен Плевнелиев заминава на работно посещение във Великобритания, съобщиха от пресцентъра на президентството. На 9 август държавният глава ще има работна среща с изпълнителни директори на финансови институции, организирана от кмета на Лондонското Сити Дейвид Утън.


Сред темите, които ще бъдат обсъждани на бизнес срещата, са икономическата ситуация и стимулите за икономическо развитие в Европейския съюз, бъдещето на еврозоната, потенциалните ефекти върху финансовия сектор от въвеждането на данък върху финансовите транзакции, либерализацията на финансовите услуги, мерки за стимулиране на малките и средните предприятия и други.


Президентът ще посети и информационно-технологичния клъстер Tech City UK.


Програмата на президента Росен Плевнелиев предвижда среща с външния министър на Обединеното Кралство Уилям Хейг.


В дните на визитата си президентът ще подкрепи българските олимпийци във финалните им участия в Игрите. Президентът ще бъде с олимпийците ни на приема, даван в петък от Българския олимпийски комитет, по повод Деня на България на Олимпийските игри.


Българският държавен глава ще присъства и на приема, даван от министър-председателя на Великобритания Дейвид Камерън за официалните гости на церемонията по закриването на XXX Летни олимпийски игри, която ще се състои на 12 август.

Facebook logo
Бъдете с нас и във