Банкеръ Daily

Новини

Плевнелиев ще участва в среща във Виена

Президентът Росен Плевнелиев ще участва в Третата годишна среща на Центъра за глобален диалог и сътрудничество, която се провежда във Виена, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.


Политически лидери, представители на бизнеса и на академичните среди от цял свят ще обсъждат в австрийската столица предизвикателствата и възможните решения за бъдещето на Европа и Азия на глобалната сцена. Домакин на форума е президентът (1997-2002 г.) и председател на Центъра за глобален диалог и сътрудничество Петър Стоянов. От 14.45 часа местно време президентът Росен Плевнелиев ще участва в Третия панел на дискусията, на който ще бъдат обсъждани общите усилия за овладяване на глобалната криза. Президентът ще направи изказване на тема bdquo;Обединени действия за овладяване на глобалната криза от гледна точка на Балканитеldquo;.


Ключови участници във форума ще бъдат председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу и 42-рият президент на САЩ Бил Клинтън. Президентът Росен Плевнелиев ще присъства на церемонията по удостояването на Жозе Мануел Барозу с Наградата на Центъра за глобален диалог и сътрудничество за 2013 година за насърчаване на взаимното разбирателство между хората. Церемонията е с начален час 20.00 часа местно време.


В рамките на краткото си работно посещение във Виена държавният глава ще има среща с федералния президент на Австрия д-р Хайнц Фишер.

Facebook logo
Бъдете с нас и във