Банкеръ Daily

Новини

Плевнелиев откри учебната година на Националната детска академия по програмиране

ldquo;България и Европа се стремят към изграждането на икономика на знанието и за това се нуждаят от компетентни кадри, от професионалисти, които могат да създават новите технологии за управление и производство. Това заяви президентът Росен Плевнелиев, който откри в Софийската математическа гимназия новата учебна година на Националната детска академия по програмиране ldquo;Телерикrdquo;. Затова съм особено горд, че вие сте избрали да бъдете лидери в сферата на технологиите на бъдещетоrdquo;, каза още държавният глава пред участниците в академията и техните преподаватели.


Президентът подчерта, че Академията по програмиране е пример за това как представителите на бизнеса трябва да носят своята социална отговорност.


Държавният глава поздрави директора на СМГ Антони Стоянов за подкрепата му Националната детска академия по програмиране да намери своята база на територията на гимназията. През учебната 2012-2013 г. се очаква над 600 деца от 20 града да участват в безплатното обучение, провеждано от Академията. Тя е част от инициативата на софтуерна компания, която има за цел популяризирането на информатиката сред българските ученици. За втора поредна година, с подкрепата на преподаватели по информатика, ldquo;Академията на Телерикrdquo; предлага безплатно практическо обучение по програмиране и софтуерни технологии за младите хора, които са мотивирани да станат добри софтуерни инженери. През първата година на обучението над 400 деца от IV до VI клас са се обучавали в 25-те школи на Академията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във