Банкеръ Daily

Новини

Плевнелиев откри академичната учебна година в техническия университет

ldquo;Вашият труд и идеи ще определят в каква среда ще живеем след двадесет годиниrdquo;. Така президентът Росен Плевнелиев се обърна към студентите и преподавателите на Техническия университет в София по време на в тържествената церемония, с която бе открита академичната учебна година


Страната ни трябва да припознае образованието и създаването на квалифицирани кадри за основен фактор за постигането на икономически растеж, заяви още държавния глава. Според него благоприятните условия за практическо сътрудничество на науката и бизнеса ще решат въпросите както за професионалната реализация на младите инженери, така и за финансирането на техните проекти. ldquo;Именно в това се състои концепцията на ldquo;София тех паркrdquo;, чието изграждане предстои да започне през 2013 г.rdquo;, отбеляза Плевнелиев.


Президентът посети новоизградения Библиотечно-информационен център на университета, след което се срещна със студенти, носители на награди от международни научни състезания и олимпиади и с техните преподаватели, отличени за принос към българската наука. Президентът се срещна и с отбора на Техническия университет, разработил модел на автомобил с водородна клетка.

Facebook logo
Бъдете с нас и във