Банкеръ Daily

Новини

Плевнелиев: Хиляди млади предприемачи се раждат в България

Държавата трябва да подкрепя младите хора, които искат да се захванат с бизнес. Това заяви президентът Росен Плевнелиев на откриването на младежки бизнес форум Изгряващи звезди, на който са представени ученически и студентски компании.


Той призова младите хора да опитват, пак да опитват, всички заедно да опитваме, защото това ни прави хора.


Бъдещето на една нация се измерва с това какво правят младите хора в една страна ndash; какво правят, какво са научили, но и дали искат да опитват, подчерта държавният глава. Плевнелиев даде пример с това, че след броени дни ще бъдат открити няколко фабрики в страната, като средната възраст на предприемачите на тези фабрики и складове е под 30 години. По думите му успелите хора не разчитали само на късмета, а работели в посока на реализиране на своите мечти.


Хиляди млади предприемачи се раждат в България и намират своя път, изтъкна президентът. Според него промяната не може да дойде от днес за утре, нужно е време. Плевнелиев е оптимист, че за десет години ще станем свидетели на промяна, която ще постави България на едно добро място.


В рамките на форума над 500 ученици и студенти от страната ще представят своите компании, реализирани като част от целогодишната програма Учебна компания на Джуниър Ачийвмънт.

Facebook logo
Бъдете с нас и във