Банкеръ Daily

Новини

Плевнелиев: Гордея се с речта си от Нова година

bdquo;Като президент сам пиша речите си и стоя зад всяка своя дума в тяхldquo;. Това посочва държавният глава Росен Плевнелиев в изявление, разпространеното до медиите, по повод гафа в клипа на новогогодишното му обръщение, който предизвика бурни коментари в медиите и социалните мрежи.


В речта на президента се появи снимка от Аспен, Колорадо в момента, в който той говореше за красотата на българската природа. Оказа се, че снимката е взета от сайта на bdquo;Балкантуристrdquo;, който рекламира с нея Пампорово. Тя беше свалена впоследствие, като стана ясно, че снимката е попаднала след грешка на служителка на фирмата, която преди дни бе уволнена.


В официално си изявление Плевнеливев посочва още, че се гордее с речта си от Новогодишната нощ и че той не отговаря за техническата реализацията и визуализацията на обръщението му.


bdquo;Благодаря на хилядите хора, които изпратиха съобщения, писма или се обадиха, за да изразят подкрепата и одобрението си за това, което чуха в Новогодишната нощ. Тези хора споделиха, че обръщението е приковало вниманието им, накарало ги е да се почувстват горди от постъпките на сънародниците ни, bdquo;доказали своя героизъм в наши дниrdquo; и bdquo;за които все забравяме да говоримrdquo;. Светлана от Бургас дори ми написа в свое писмо: bdquo;Който има очи, да вижда и който има уши - да слуша!rdquo;, заявява още Плевнелиев.


Надявам се Новогодишното ми обръщение да е докоснало сърцата на българите, защото е искрено и отразява дълбоката ми вяра, че можем повече като народ, допълва още държавният глава.


Концепцията за Новогодишното обръщение е на моя екип, а за техническата реализация се доверихме на Българската национална телевизия. Представителите на президентската администрация са поискали от БНТ кадри или снимки от Пирин и Рила. По случая в президентството правим проверка и е възможно да има наказани служители поради недостатъчното им внимание в обръщението ми да се появи снимка, която не съответства на изискванията ни, уточнява още Плевнелиев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във